Home : Curaçao en Aruba : Wat is Curalyse? : 100 pluspunten toerisme Curaçao
Start
Micromacro Consultants
Photos
Projects
Downloads
Contact
Nederlands
Micromacro Consultants
Fotos
ProjectenNL
CuracaoAruba
DownloadsNL
Route
Introductie Wat is Curalyse? Wat is MARUBA? Artikel Economie Nederlandse Antillen

100 PLUSPUNTEN TOERISME CURAÇAO

Hieronder staan 100 pluspunten met toelichtingen en uitgebreid met foto’s in november 2002, speciaal bestemd voor toeristen die overwegen naar Curaçao te komen. 

Het eiland is zeker een bezoek waard, zoals ik ook zelf heb kunnen vaststellen gedurende mijn stage HEAO-Communicatie.

Deze 100+ punten zijn verzameld door Janneke van Schaaijk, studente Hanze Hogeschool Groningen gedurende haar stage communicatie in de periode februari – augustus 1998, met medewerking van Tau van Ngo. 
Het 100+ punten onderzoek werd gesponsord door MMC.100 pluspunten toerisme Curaçao:

1. Drijvende Markt:

Bijna dagelijks steken Venezolaanse kooplieden in kleine houten bootjes de zee over om hun waren (fruit en vis) hier te koop aan te bieden. De bootjes zijn bedekt met kleurige lappen om de waren tegen de zon te beschermen. De markt is elke dag geopend.

2. Klimaat:

Curaçao heeft een tropisch klimaat, dat wil zeggen weinig regen, veel zon en veel wind (Noordoostpassaat). De gemiddelde jaartemperatuur is 27,5 graden Celsius.

De zeetemperatuur wijkt nauwelijks af van de luchttemperatuur en bedraagt 26,8 graden Celsius.

3. Rust:

Curaçao is het ideale vakantie eiland om goed te kunnen uitrusten, niet alleen aan zee. Er zijn genoeg plekjes waar geen mens komt.4. Nederlandstalig

Het Nederlands is de officiële taal van de Nederlandse Antillen, hoewel er op de  Benedenwindse eilanden Papiamentu wordt gesproken. Papiamentu is ontstaan uit het Afrikaans, Spaans, Nederlands, Portugees, Engels en Frans.

5. Ligging:

Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. De lengte van het eiland bedraagt tussen de twee uiterste punten 61 kilometer. De breedte varieert van 5 tot 14 kilometer.

6. Bevolking:

Het bevolkingsaantal schommelt rond de 160.000 mensen. Vijfentachtig procent is van origine Nederlands-Antilliaans. Het overige deel bestaat voor een groot gedeelte uit Nederlanders. De mensen zijn erg vriendelijk.

7. 500-jarig bestaan van Curaçao:

1999, het laatste jaar van deze eeuw, is specifiek voor Curaçao een memorabel jaar. Volgens internationale documenten is het eiland dan 500 jaar geleden ontdekt. Gedurende het hele jaar staan er festiviteiten op allerlei gebied gepland.

8. Muziek:

De grote diversiteit aan bewoners is bepalend geweest voor de Antilliaanse muziek.

9. Dansen:

Vooral in diverse dansen zijn de Caribische, West-Europese, Afrikaanse, LatijnAmerikaanse en NoorAmerikaanse invloeden goed zichtbaar. Zo zijn er onder andere de tambu, tumba, mazurka, wals, polka, danza en rumba. Ook worden er regelmatig salsa wedstrijden georganiseerd.

10. Sportvissen:

Vissen op groupers, snappers en barracuda's behoort op Curaçao tot de mogelijkheden. Er zijn speciale charterboten voor een halve of hele dag te huren.

11. Goedkoop winkelen:

Curaçao heeft artikelen van over de gehele wereld te koop, maar wel tegen scherpe prijzen. Parfums, juwelen, horloges, camera's, kristal en merkkleding is vaak goedkoper dan in Nederland.

12. Culturele feesten

Op officiële feestdagen zijn de winkels gesloten, enkele winkels zijn wel geopend tussen 12:00-14:00. De dag van de Curaçaose Vlag (2 juli) is een goed voorbeeld van een cultureel evenement. Maar ook het Salsa festival (1 augustus), het Jazz Festival (begin mei) en de Carnavalsoptochten (7-16 februari).13. Kinderdagverblijf (Teddy Beer Plaza):

Als u er overdag of ‘s avonds tussenuit wilt zonder kinderen, is dit  kinderdagverblijf absoluut een aanrader. Het Nederlandse kinderdagverblijf is 7 dagen in de week  (24 uur per dag) geopend voor kleine toeristen vanaf 6 t/m 12 jaar.

Voor meer informatie, bel 869-2364 of 461-2500.

14. Trouwen op Curaçao:

Curaçao is het ideale decor om elkaar het jawoord te geven. De trouwakte is in Nederland geldig.

15. Lekkere Antilliaanse keuken:

De Creoolse keuken, oftewel kushina krioyo bepaalt ook op Curaçao in grote mate de manier en wijze van koken. Een typisch Antilliaans gerecht is funchi, dat uit maïsgriesmeel, water, zout en boter bestaat. Banaan, gekookt of gebakken, neemt een vooraanstaande plaats in op het menu van de Antilliaan. Ook de zogenoemde stoba gerechten zijn favoriet. Het zijn stoofschotels met als basis geiten- of schapenvlees met groenten en kruiden.

16. Klederdracht:

Tot aan het begin van deze eeuw was er wel degelijk sprake van een lokale klederdracht. Voor de vrouwen was dat destijds de saya koe yaki, dat uit een lange klokkende rok en een kort bolero-achtige jakje bestond. De heren gingen overigens veel eenvoudiger gekleed. De landarbeiders droegen tijdens het werk een uit jute of oude maïsmeelzak vervaardigde, ruim zittende leden doek, kalambe geheten. Tijdens feestelijkheden  droegen de mannen een wijde kiel en een lange broek uit hetzelfde materiaal. Tijdens culturele evenementen wordt deze klederdracht nog gedragen!

17. Kamperen:

Op 8 kilometer van Willemstad ligt de camping De Brakkeput. Deze camping beschikt over vele sportfaciliteiten en is bedoeld voor groepen.

18. Religie:

Ongeveer negentig procent van de bevolking is rooms-katholiek. Het aantal protestanten is gering.

19. Openbaar vervoer:

Bij bijna elk hotel staan taxi's. Verder zijn er particuliere busjes, die herkenbaar zijn aan de aanduiding BUS op de kentekenplaat. Voor slechts vier gulden is het mogelijk heel het eiland rond te touren.

20.  Pontjes Brug:

Oftewel de Koningin Emmabrug, een drijvende brug die de wijken Punda en Otrabanda met elkaar verbindt en is misschien wel de meest gefotografeerde van het Caribische gebied. Feit is dat deze karakteristieke brug de enige brug ter wereld is die nog dagelijks wordt gebruikt.21. Baaien:Curaçao heeft een grote verscheidenheid aan baaien met elk hun eigen charme. Mooie baaien zijn onder andere; Playa Kalki. Playa Porto Marie, Caracas Baai, Westpunt/Playa Forti, Daaibooi Baai en Cas Abou.

22. Stranden:

De meeste stranden zijn gratis toegankelijk, slechts voor enkele locaties wordt een bijdrage gevraagd voor het onderhoud van het strand. Enkele voorbeelden van mooie stranden; Seaquarium Beach, Mambo Beach, Playa Kenepa, Playa Abou, Barbara Beach, Jan Thiel Baai, Klein Curaçao etc.

23. Flora:

Er zijn 500 soorten planten, door het klimaat is de flora op Curaçao beperkt. Er zijn vele heuvels en unieke boomsoorten aanwezig, ook orchideeën bloeien volop.

Het meest opvallende is verder de grote diversiteit aan cactussen. De karakteristieke boom, dividivi wordt door de wind bepaald en heeft dubbel veervorming samengestelde bladeren. Natuurlijk zijn er ook op Curaçao de bekende palmbomen.

   

 24. Fauna:

Uniek voor het eiland is het Curaçaose hertje oftewel witstaarthert. Verder komen er op Curaçao zo'n zestien hagedis soorten voor, waarvan acht soorten inheems zijn.

25. Excursiemogelijkheden:

Met "Wild Curaçao" kan men kennis maken met de tropische verrassing die Curaçao heet. Rijden door stukken ongerepte natuur, het trotseren van verborgen grotten en genieten van onvergetelijke panorama's.

26. Schitterende Forten:

Bij Fort Amsterdam treft u de overheidsgebouwen aan van de Antilliaanse regering. Op een steenworp afstand van Fort Amsterdam zijn er in de aan zee gelegen Waterfortbogen, waar men een hapje of een drankje kan nuttigen bij vele horeca gelegenheden. Fortkerk is het op één na oudste kerkgebouw (synagoge) van Curaçao. Fort Beekenburg heeft een belangrijke rol gespeeld bij de verdediging tegen de diverse Engelse aanvallen in de 18e en 19e eeuw. In het Riffort bevindt zich het Frans/Zwitserse restaurant ''Bistro le Cholchard'' met haar eigen terrasje in de monding van de haven. Fort Sint Michiel is vanaf 1713 na een lange staat van dienst niet meer in gebruik. Fort Waakzaamheid is in 1803 gebouwd om Curaçao te verdedigen tegen invasie van de Fransen. Het Fort huisvest sinds 1975 een restaurant.

Bezoek Fort Nassau en geniet niet alleen van het prachtige uitzicht over de haven, maar ook van de unieke keuken.

27. Coconut Bay:

Coconut Bay is  een Beach Club & Restaurant, gelegen op het strand van Curaçao Casino Resort. Ze organiseren meerdere malen per jaar de Coco Loko Games, een hele dag vol met sportactiviteiten.

28. Avila Beach Hotel:

Aantrekkelijk en sfeervol hotel, deels gesitueerd in een uit het begin van de vorige eeuw daterende voormalige gouverneurswoning. Op donderdagavond wordt de pier druk bezocht door jongeren.

29. Landhuizen:

De vele landhuizen vormen één van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste, architectonische cultuurgoederen van het eiland. De landhuizen van Curaçao hebben een belangrijke rol gespeeld in de historie van het eiland en hebben een uniek karakter. Enkele voorbeelden van landhuizen: Landhuis Brievengat, Landhuis Daniel, Dokterstuin, Jan Kock, Zeelandia, Chocolobo, Papaya, Groot Santa Martha, Rooi Catootje, Savonet en Knip. De meeste landhuizen kunnen bezichtigd worden, soms na afspraak.

30. Wandeltochten:

Bezoekers kunnen van de rijkelijke gevarieerde geschiedenis van Otrabanda genieten. Onder leiding van een architect of een kunsthistorica worden elke donderdagmiddag rondleidingen gehouden.

31. Trolleytrein:

Ontdek Willemstad op een unieke wijze tijdens een tour de trolleytrein. Het treintje neemt u mee door het fascinerende historische hart van Willemstad.

32. Sportverenigingen:

Er worden op Curaçao diverse sporten in verenigingsverband beoefend. Een aantal voorbeelden: badminton, bowlen, duiken, hockey, golfen, paardrijden, schermen, squash, tennis, voetbal, waterpolo, zwemmen enz.

33. Denny’s:

Het eiland kent ook een restaurant dat 24 uur per dag, 7 dagen in de week geopend is. Je kunt er ontbijten, lunchen en dineren. Ook hebben ze lekkere shakes.

34. Klein-Curaçao:

Op enige afstand ten zuidoosten van Curaçao ligt Klein-Curaçao, een klein onbewoond eilandje met een lengte van ongeveer 2,5 kilometer en een maximale breedte van 750 meter. Op dit eilandje bevindt zich een 20 meter hoge vuurtoren ten behoeve van de scheepvaart. Er worden dagtochten georganiseerd, meestal op zondag.

35. Duiken:

Curaçao bestaat van oorsprong uit vulkanisch kalkgesteente waarop zich eeuwenlang koraal heeft afgezet. Dat is bij een eerste duik al snel te zien. Direct langs de kustlijn treft u meteen de schitterende koraalriffen aan. Geen wonder dat duiken tegenwoordig één van de populairste sporten op Curaçao is. Gelukkig gaat dat niet ten koste van de rust en de adembenemende onderzeese, ongeveer zestig miljoen jaar oude flora en fauna. Curaçao wordt door velen als een zeer aantrekkelijk duikparadijs beschouwd.

36. Chtistoffel Park:

Aan het einde van de jaren zestig kocht het eilandbestuur op aandringen van de Stichting Nationale Parken Nederlandse Antillen de voormalige plantages Savonet, Zorgvlied, Knip en Zevenbergen. Deze vier plantages werden samengevoegd en vormen nu samen met de aangrenzende heuvels van Knip het huidige Christoffelpark. Natuurliefhebbers zullen hun ogen uitkijken. Met de auto kan je door het Christoffelpark rijden, tot aan de voet van de Christoffelberg. Voor diegene die over een wat "slechtere" auto beschikken met mindere capaciteiten geen nood, als de auto niet meer de heuvel op kan, is er een jeep die dagelijks auto's uit het park sleept.

37. Grotten van Hato:

Een bezoek aan de grotten van Hato is een indrukwekkende belevenis. U wordt geconfronteerd met prachtige druipsteenformaties, muurschilderingen en ondergrondse beken met watervalletjes. Curaçao telt vele grotten. De kalksteengrotten van Hato, dichtbij het vliegveld gelegen, zijn met een oppervlakte van meer dan 4.900 m2 de grootste.

38. Holiday Beach Hotel & Casino:

Tweehonderd kamers tellend modern hotel gelegen aan het privé-strand van Coconut Beach. Het hotel is gebouwd in een U-vorm rondom het zwembad, prima hotel als u dichtbij de stad wilt zitten.

39. Beachparty’s:

Elke woensdag is er Mambo Jambo op Mambo Beach en ook is er elke zondag happy hour van 17:00-18:00. Van 18:00-19:00 is er op Wet & Wild happy hour.

40. Keizershof:

Hieronder vallen: Terras, restaurant Java, Café Ouwe Wester, Café De Zaak en eetcafé De Dikkert. Er is elke dag happy hour van 18:30-19:30. En elke maandag Hollandse pot.

41. Seaquarium:

Zandstrand met veel palmbomen, zeer geschikt voor kinderen. Goed voorzien van bars, cafe's, winkels en alle mogelijke watersport-faciliteiten. (Topless zonnen is hier toegestaan)

   
 
 42. Surfen:

Over het algemeen kan je op Curaçao goed surfen. De noordoostkust is steil en gevaarlijk en daar kan je dus niet zwemmen of surfen, het is levensgevaarlijk.

43. Jetski’s:

Wilt u met duizelingwekkende snelheden over het water bewegen en toch niet in een motorboot rondvaren dan is jetskiën de sport voor u. Jetski's zijn op veel plaatsen te huur.

44. Jeep-safari:

Per jeep kan je kennis maken met een mooi ruig landschap van Curaçao. Via de typische "kunuku-weggetjes"  zijn er landhuizen, grotten, flamingo's, privé landgoederen, grote cactusvelden en vele mooie strandjes te zien.

45. Belle Terrace (van Avila Beach):

Dit is een openlucht restaurant met een uitzicht op zee. Belle Terrace heeft alle ingrediënten voor een romantisch diner.

46. Gat van Curaçao:

Dit behoort tot een van de bijzondere plekjes van Curaçao, waar bijna niemand komt.

Er zijn schitterende vissen en een rotspunt te zien en ruisende geluiden te horen.

47. Pelikaan Hotel:

Het hotel ligt midden in het oude stadsgedeelte van Otrabanda. Het hotel beschikt over 66 kamers en heeft goede duikfaciliteiten.

48. Struisvogels:

De Ostrich and Game Farm biedt u de unieke kans om het gedrag van deze bijzondere vogel van dichtbij te bestuderen. Momenteel zijn er ongeveer 800 struisvogels ondergebracht. De liefhebbers van struisvogelvlees kunnen bij Zambezi onder een rieten puntdak, met een wijds uitzicht over heuvels en zee genieten van een heerlijk struisvogelgerecht.
 


49. West Indies:

Zin in een culinaire reis door de eilanden van West Indië? Restaurant en Bar West Indies biedt gevarieerd eten. Bovendien varen de boten vlak langs het restaurant, een prachtig uitzicht!

50. Kas Di Pal'i Maishi:

Bezoek eens dit typische Curaçaose hutje in het landelijke westen van het eiland en ervaar hoe de meeste eilandbewoners een eeuw geleden nog leefden. Er is een klein museum ingericht met onder andere het huisgerei zoals dit in het verleden werd gebruikt.

51. Fietstour:

Curaçao ontdekken op de sportieve manier...., ook dat kan. Fiets door de mooie natuur en het typische Curaçaose platteland. Het merendeel van de tocht gaat over verharde wegen, met hier en daar een :"kunuku-weggetje" en een heuvel, maar op een mountainbike moet dat geen probleem zijn.

52. Curaçao Museum:

Gehuisvest in een historisch gebouw dat dateert uit 1853. In het museum vindt u onder andere antieke Curaçaose meubelen, schilderijen, oude kaarten van Curaçao en het Caribisch gebied en Indiaanse kunstwerken. Ook het "Snip"-vliegtuig is daar te bezichtigen.             

53. Waaikiki:

Cruise Cafe Waaikiki is een cocktail cafe. Het terras ligt aan de waterzijde in Otrabanda, waar je altijd gezellig terecht kunt, met een schitterend uitzicht over de Annabaai.

54. Kanosafari:

Met zeewaardige en uiterst stabiele kano's zakt u de indrukwekkende zuidkust van Banda Abou af.

55. Grotten van Kueba Bosé:

De grotten van Kueba Bosé zijn in toevluchtsoord van een zeer zeldzame vleermuissoort en zijn ook om die reden voor het publiek gesloten. Het is echter mogelijk om onder begeleiding van een gids deze nog weinig verstoorde grotten vol druipsteenformatie te bezoeken.

56. Hertenexcursie:

Enkele jaren geleden is door Carmabi/Stinapa in het Christoffelpark een hertenreservaat opgezet om te komen tot wetenschappelijk onderzoek en een vermeerderingsprogramma voor het met uitsterven bedreigde Curaçaose hert (Biná). Voor de geïnteresseerde bezoeker is het mogelijk om onder begeleiding van een ervaren gids deze zeer schuwe en zeldzame dieren vanuit een wildtoren te observeren.

57. Dit punt is wegens het opheffen van de betreffende locatie komen te vervallen.

58. Dierentuin:

De toegang tot de dierentuin en de botanische tuin is gratis. Het dierenbestand wisselt regelmatig.

59. Kruidentuin (Den Paradera):

Als u geïnteresseerd bent in natuurlijke geneeswijzen, dan is een bezoek aan deze kruidentuin een must. Veel van de lokale vegetatie wordt hier gekweekt en nauwkeurig gecatalogiseerd voor gebruik als medicijn. Op het landgoed is een reconstructie te vinden van een hut waar u kunt zien hoe de bevolking in de dagen van weleer de geneeskunde bedreef. In het winkeltje bij de tuin verkoopt men verschillende zelfgemaakte producten.

60. Fisherman’s Wharf:

Dankzij hun eigen vissers kunnen ze elke dag verse vis serveren die naar eigen keuze gepaneerd wordt: kriojojo of Europese stijl. Drado, mula, tuna of red snapper.

61. Tafelberg:

Er is een excursie mogelijk om deze unieke berg te beklimmen. Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met Dhr. Van Romondt.62.De Fortkerk:

Dit is de oudste protestantse kerk van het eiland en zeker de moeite waard om te bezichtigen.

63. Hòfi Pastor:

Een nieuw natuurpark op Curaçao, het heet Hòfi Pastor en het ligt aan de westzijde van Curaçao. Er zijn verschillende boom- en vogelsoorten te zien.

64. Boca table:

Hier kan men de prachtige natuurlijke brug bewonderen.

65. Curaçao Casino Resort:

Zowel op maandag als op vrijdag zijn de snacks van het huis en alle huismerken de halve prijs.

66. (Witte) stranden:

Curaçao heeft geen prachtige kilometers lange stranden, maar wel een groot aantal baaien met kleine strandjes die dankzij het besloten karakter zeer aantrekkelijk zijn. Bij bijna alle hotels is een dergelijk strandje aanwezig en verder zijn er diverse

(privé-)strandjes die voor toeristen open staan. Een aantal plaatsen met strandjes:

Avila Beach (hotel), Blauwbaai (privé-bezit), Boca Cas Abou, Coral Cliff Beach (hotel), Curaçao Caribean (hotel), DaaiBooibaai, Groot Knipbaai, Piscaderabaai, Playa Kalki, Playa Jeremibaai, Portomariebaai (privé-bezit), Princess Beach (hotel), Santa Martha, Santa Barbara, Santa Cruz, Sint-Jorisbaai, Sonesta Beach (hotel), Vaerssenbaai (privé-club), Westpuntbaai.

67. Bay Sight Terrace Restaurant:

Als je een andere omgeving zoekt voor ontbijt, lunch of diner of gewoon om iets te drinken, dan is Bay Sight Terrace de perfecte plek.

 68. Seaworld:

Houdt u niet van duiken of snorkelen, maar bent u wel zeer nieuwsgierig naar de prachtige onderwaterwereld van Curaçao, dan biedt Seaworld Explorer u die kans.

Deze semi-onderzeeboot die sinds kort zijn ligplaats bij het Curaçao Casino Resort heeft, vertrekt éénmaal per dag.

69. Sailing ship "Bounty":

Sailing ship "Bounty" is een traditionele houten gaffelgetuigde Schoener met een lengte van 90 voet. Het schitterend onderhouden groen en wit geschilderd hout glanst je tegemoet en aan alles aan boord is te zien dat de Nederlandse eigenaren trots zijn op hun boot.70. Miss Ann:

Dagtochtjes, moonlight-trips, sportvissen, vis- en duikarrangementen, zeilarrangementen of een feestje, aan boord van de Miss Ann kunt u veel genoeglijke uurtjes beleven. Zelfs een overnachting op Klein-Curaçao is mogelijk.

71. Sail Curaçao:

Dit is de specialist op het gebied van zeiltochten. Het bedrijf organiseert niet alleen zeilboottrips op het Spaanse water, maar biedt bovendien een uitgebreid pakket cursussen kielboot- en zwaardbootzeilen. Ook verhuren ze zeilboten.

72.Santha Martha:

Jaren gelden is hier een hotel gebouwd, maar nooit afgemaakt. Het is een erg rustige plek en ook is hier veel moeras te vinden.

73. Joods Cultuur-Historisch Museum:

Gevestigd bij de synagoge, de oudste van het westelijk halfrond. In het museum is een tentoonstelling van belangwekkende en ongewone voorwerpen, die de cultuur en de geschiedenis van de lokale Joodse gemeenschap belichten. Gepaste kleding gewenst.

74. Waterworld:

Waterworld Curaçao organiseert diverse boottochten. Een speciale aanrader is een trip met de Vira Cocho, een romantische uitziende zeilboot

75. San Pedro:

Hier is een heel bijzondere natuurlijke waterbron, met zoetwater. Ook is er nog een boerderij te zien.

76. Casino’s:

Curaçao kent diverse casino's, die allemaal gesitueerd zijn in hotels. De casino's gaan doorgaans rond het middaguur open en blijven dat tot in de vroege uurtjes. De sfeer in het casino is ontspannen, er zijn overdag nauwelijks verplichtingen ten aanzien van kleding alhoewel badkleding geweigerd wordt. Net als overal elders in de wereld zijn roulette en blackjack veruit de meest favoriete casinospelen, gevolgd door craps.

77. Garuda:

Het is goed te merken dat de eigenares geboren is in Indonesië. In het interieur is veel gewerkt met bamboe, batik kleedjes en wajangpoppen die een gezellige sfeer geven.

Enkele gerechten zijn nasi goreng, rijsttafel Garuda, nasi rames, Garuda special en gado gado special.

78. Curaçao golf en squash club:

De 9 holes golfbaan op Curaçao is zelfs voor een ervaren golfer een uitdaging. Dit kan bijvoorbeeld bij de cactus-hindernis.

79. Banda Abou:

Schitterende strandjes bijvoorbeeld Daai Booibaai, waar niemand komt, lekker rustig!

Ook zijn er landhuizen en plantages te bezichtigen.

80. Veerboot naar Venezuela:

De Portugese veerboot Lusitania Expresso vaart sinds kort dagelijks tussen Coro, Curaçao, Aruba en Punto Fijo. De veerboot biedt ruimte aan 500 personen en 100 voertuigen. De passagiers kunnen zowel eerste als economy class reizen.

81. Club Seru Coral:

Het appartementen complex ligt op circa 15 minuten auto rijden van Willemstad.

Het is met vrijwel het grootste zwembad van Curaçao, een van de mooiste plekjes van het eiland. 

82. Maritiem Museum:Dit scheepvaart museum is vanaf oktober 1998 op Curaçao te bezichtigen. Er staan prachtige schepen, zeker de moeite waard om een keer te bekijken.

83. Centrale ligging Bezoek Suriname, Brazilië enz.:

Doordat Curaçao erg centraal gelegen is, is het makkelijk om door te vliegen naar Zuid-Amerika. Suriname of Brazilië hebben bijvoorbeeld weer vele andere natuurlandschappen te bieden.

84. Kristel-Ann 2:

Kristel-Ann 2 is een luxe motorjacht, volledig airconditioned en uitgerust met de modernste technieken. Met dit jacht kan de toerist ondermeer enkel- of meerdaagse trip maken o.a. naar Aruba, Bonaire en Venezuela.

85. Amstel Brouwerij:Op 2 april 1958 is de Amstelbrouwerij opgericht. De mogelijkheid bestaat om deze lokale brouwerij van het befaamde Amstelbier te bezichtigen. U dient zich wel telefonisch (tel: 612-944) van te voren aan te melden, meestal is de rondleiding op donderdagochtend. Het lokaal gebrouwen Amstelbier smaakt voortreffelijk. De reden is dat deze brouwerij als enige ter wereld gedistilleerd zeewater als basis voor het bier gebruikt.

86. Pizza Hut:

Wie 's middags of  's avonds goedkoop een pizza of pasta wilt eten, moet naar de Pizza Hut gaan. De panwich is een heerlijk broodje, een echte aanrader dus. Er zijn meerdere Pizza Hutten op Curaçao, Punda is een aanrader, daar kan je heerlijk onder een mooie boom genieten van je pizza.

87. Banana’s Beach Club:

Deze club is in juli 1998 geopend en is de nieuwste aanwinst van het Seaquarium-strand. De voormalige Gipsy Club is compleet omgetoverd in een tropische strandtent.

88. Landhuis Papaya:

Dit is een zeer mooi landhuis en is na een grondige opknapbeurt weer opengesteld voor het publiek. Het was vroeger een van de kleinere plantages en dateert waarschijnlijk uit het midden van de negentiende eeuw. Het huis bestaat uit drie aan elkaar gebouwde delen met elk een karakteristiek schilderdak. Naast het landhuis ligt een groot terras en een speeltuin.

89. Arawak Craft Products:

Dit is de enige ceramische fabriek van de Nederlandse Antillen. Er bestaat de mogelijkheid om de artiesten terwijl ze werken te bekijken, ze zullen uitleg geven over de maak van de schitterende werken.

90. Autoverhuur:

Er bestaan veel autoverhuurbedrijven op Curaçao. Ze verschillen niet alleen in prijs, grootte en service, maar vooral ook qua betrouwbaarheid en aansprakelijkheid. Naast de internationale verhuurbedrijven zoals Avis, Budget, Dollar, Hertz en National; zijn er ook lokale verhuurbedrijven.

91. Coral Cliff Resort & Casino:

Een informeel resort-hotel gelegen aan de ingang van een van de mooiste baaien van Curaçao, de Santa Marthabaai. Het complex omvat 38 ruime, aan zee gelegen appartementen.

92. Zeilen op Spaanse Water:

De mogelijkheid om een zeil- of boottocht te maken of om zelf een zeilbootje te huren zijn eveneens aanwezig. De weersomstandigheden zijn ideaal. De specialist op het gebied van zeiltochten is Sail Curaçao, bij Brakkeput. Ook bij Coral Cliff Diving kunt u terecht voor het huren van zeilboten en eventueel -lessen.93. Westpunt:

Hier is zoveel moois te zien. Bijvoorbeeld een zwart strand waar vissers met hun vangst komen.

94. Zaantjessteeg:

Op de hoek van de Elleboogstraat en de Zaantjesteeg ligt een gedeeltelijk aaneengebouwd hoekpand, Zaantjesteeg 1-3, dat in redelijke staat verkeerd.

In de Zaantjesteeg liggen tal van gerenoveerde panden, zeer apart en zeker de moeite waard om door heen te lopen.

95. Autonomiemonument:

Tijdens haar eerste officiële staatsbezoek aan de Nederlandse Antillen onthulde Juliana in 1955 dit monument dat de Antilliaanse autonomie treffend in beeld brengt. Het verdrag waarin deze autonomie is vastgelegd heet het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden.

96. Discotheken

Dansen zit de Curaçaoënaar in het bloed. Elk hotel heeft wel een nachtclub of in ieder geval een ruimte waar op de klanken van een lokale band of op muziekbanden gedanst kan worden. Behalve de hotels telt Curaçao een groot aantal discotheken en nachtclubs, waar tot in de vroege uurtjes gedanst kan worden of een of andere show wordt gegeven. Populair bij de lokale bevolking is L.A. (L'Aristocrat) Club. Club Façade staat bekend om een prima live-entertainment. The Infinity is een kleine intieme nachtclub met een kleine dansvloer. The Pub is een modieus café met videogames en een grote, lange bar langs de wand. In bar-dancing Shooters is rechts de dansvloer en links een kleine bar.

97. Munten Museum:

Naast kostbare collecties munten en bankbiljetten wordt hier ook een verzameling van meer dan 500 edelstenen tentoongesteld. De entree is gratis.

98. Lions Dive Hotel & Marina:

Aantrekkelijk hotel met 72 kamers gelegen nabij het Seaquarium. De kamers hebben allemaal uitzicht op zee en zijn voorzien van balkon of terras. Uitstekend hotel voor watersportliefhebbers en vooral voor sportduikers aangezien het Curaçao Onderwaterpark voor de deur ligt.

99. Martha Koosje:

Genoemd naar Mevr. Martha Cosse, die een dikke 165 jaar, o.m. een "geiten-plantage" bestierde en in het landhuisje "Kleine Berg" ook een heel bijzondere herberg exploiteerde. Een fameuze pleisterplaats, waar reizend van Banda'riba naar Banda'bou, men zich kon laven, elkaar ontmoeten, zaken doen en van paarden kon wisselen. Gesitueerd op ongeveer "halverwege" het eiland - waar Curaçao zo smal is dat je op de helling langs de weg, de zee van twee kanten kan zien - is "Martha Koosje" in de loop der vele jaren geworden tot een waar instituut. Een bescheiden horeca-plek, sfeervol ingericht met Curaçaos antiek en vanwege het goed culinair vertoeven en de persoonlijke service, geliefd bij generaties, lokale en buitenlandse bezoekers.

100. Zwemmen:Waar u op Curaçao ook verblijft de azuurblauwe zee is altijd dichtbij. Op elk uur van de dag kan je gaan zwemmen, ga alleen nooit zwemmen aan de ruwe noordoostkant van het eiland.